Hasvik Båtforening

Hasvik Båtforening

Mæreprosjektet

DugnaderOpprettet av Eva 15 juni, 2017 00:10:27
Da er mære-prosjektet i Taborshamn nesten ferdig
Her er noen bilder fra dagens arbeid  • Kommentarer(0)//batforeninga.harthun.no/#post237

Prosjekt Taborshamn

DugnaderOpprettet av Eva 07 juni, 2017 08:09:47
Da har dugnadsgjengen vært i sving igjen..Den besto av Oddvar, Jann, Vidar, Rolf Magne og meg.
Vi fikk halt opp kjettingen mot sør, forlenget denne med ca 10 meter. Satt på kjetting til land mot nord men ikke festet denne.
Resten av den gamle landgangen som lå i støa er revet
Været var denne gangen upåklagelig med lett bris fra øst og ca 12°C

Det som gjenstår er:
- Bore tre fester til øye-bolter i steiner på land, feste brygga til disse.
- Flytte brygga der den skal være permanent.
- skru fast vandring på landgangen
- opprydding av gammel materiale
- plukke søppel på stranda

Gjengen var for øvrig også i sving lørdag 26. og søndag 27. mai. Da måtte vi passe på å jobbe mens det var full flo(lørdag) og full fjære(søndag) i rimelig arbeidstid, da besto gjengen av Lars, Oddvar, Jann og meg.
  • Kommentarer(0)//batforeninga.harthun.no/#post236

Rydd en strand

DugnaderOpprettet av Eva 22 mai, 2017 23:31:17

Styret i Hasvik båtforening vedtok på styremøte tidligere i år at vi skulle melde oss på strandrydding. Datoen ble satt til lørdag 6.mai og ryddeområdet skulle være fra fergekaia langs stranda til båthavna.

Ryddegjengen i år besto av: Jann, Eva, Lars, Gry og Fritjof. Det var ikke like mye søppel i år som tidligere år men vi samlet ca 4-5m3 likevel. Det vi fant mest av var trematerialer, plast, tau i alle varianter, plastflasker og lignende. Noen store ting: bildekk, stor plastkanne, stor forsekk, tykk vaier, store stokker lå så godt nede i sanda at det var umulig å få det løs med håndmakt. Siden det ikke er lov å kjøre/grave med maskiner i sanda må en overlate det til kommunen å få opp.

Mesteparten av det vi plukket ble kjørt på Vefas av Fritjof med det samme. Noe treverk ble liggende igjen til en passende anledning for å kjøre det vekk.

Været var ikke det aller beste denne dagen med nordavind snøbyger og 2-3grader.

Det er beundringsverdig at folk stilte opp i det hele tatt pga været. Så stor takk smiley til de som bidro til at vi fikk en renere strand i Hasvik.

Bildene ble dessverre ikke så gode og jeg fikk ikke med meg Lars og Fritjof da de plukket på et annet sted enn osssmiley

Eva  • Kommentarer(0)//batforeninga.harthun.no/#post235

Prosjekt landgang

DugnaderOpprettet av Eva 22 mai, 2017 22:40:29

Første dag i prosjekt landgang unnagjort. Takk til Oddvar, Torbjørn, Jann, Lars, Vidar og Rolf Magne som stilte opp til dugnad i nordvest, regn og 3graderC.

i løpet av 2,5timer fikk vi kutta mæra, fylt den opp med isopor og sikret restene. Den gamle piren er revet og lagt i hauger for senere å frakte det på fyllinga.

Det vil bli sendt ut sms når det blir neste økt. Arbeidsgjengen ønsket seg bedre vær til neste gang så jeg får følge med på langvarsel på www.yr.no

Det blei også tid til en kaffetår på slutten av arbeidet...men må nok ha med noe spisende til kaffen...gjengen ymta at de var sultensmiley

Hilsen Eva

  • Kommentarer(0)//batforeninga.harthun.no/#post234
Neste »